Dirigent Johan L. Rodenhuis

Johan een bekende dirigent, die al jarenlang diverse koren onder zijn hoede heeft (gehad). Vanaf zijn kinderjaren is hij actief in de muziek. Orgel- en koormuziek is zijn grote passie. Op jonge leeftijd was hij al dirigent van een jeugdkoor en tevens organist. Hij volgde een dirigentenopleiding en diverse bijscholingen. Hij is als dirigent (kinderkoren, jongerenkoren, kerkkoor en mannenkoren) 40 jaar actief.

 

Johan is thans dirigent van:

  • Chr. Mannenkoor Meppel sinds 1 januari 2006
  • Projectkoor Kolderveen (gem. koor) sinds oprichting 2010
  • Kerkkoor Havelte sinds september 2014

Hij leidt regelmatig projectkoren in Oosterwolde, Havelte en Nijeveen.Ook is hij regelmatig interim- en gastdirigent bij andere koren. Daarnaast is hij organist in de Ned. Herv. Kerk in Dwingeloo. Als jurylid beoordeelt hij regelmatig de kwaliteit van andere koren. En als coach adviseert hij besturen en dirigenten van diverse koren.

Johan is jarenlang voorzitter geweest van de jury en van de organisatie van de jaarlijkse 4-daagse concoursen voor koren in Gorssel.

Met zijn koren heeft hij vele concerten in binnen- en buitenland gegeven met bekende artiesten als: Jan Vayne, Gebr. Brouwer, Caroline Kaart, Thérèse Steinmetz, Judith Sportel, Marco Bakker, Ivan Rebroff, Ernst Daniël Smid, Lee Towers en vele anderen. De in 2008 overleden organist / dirigent Klaas Jan Mulder was zijn grote voorbeeld. Er waren optredens voor radio en televisie en met zijn koren zijn er diverse cd’s gemaakt.

Buitenlandse concertreizen waren er naar: België, Duitsland (Oost en West), Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Georgië, Tsjechië, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Rusland, Engeland, Estland, Letland, Hongarije, Oekraïne, Californië, Brazilië, Bulgarije, Donaulanden en Italië (Vaticaanstad).